Általunk forgalmazott termékek

Villányi Pálinkák

Magyarbóly jelenét folyamatos fejlődés jellemzi. Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, a Villányi-Siklósi borvidék vonzáskörzetébe tartozik. A napsütéses órák magas számának köszönhetően kiváló minőségű a szőlő- és gyümölcs termés. Közép- Európa szerte méltán híres borok és pálinkák születnek, melyek biztosítják a magyarbólyi pálinka kitűnő minőségét.

Pálinkának a Magyarországon termelt gyümölcsből és törkölyből készült párlatot nevezhetjük. A lepárlás egy nagyon egyszerű elven működik. A főzés folyamán gőz keletkezik, amit lehűtve cseppfolyósítunk úgy, hogy megakadályozzuk a vízgőz kiáramlását és csak a magas alkoholtartalmú gőz jut ki az üstből, a hűtőbe. Mivel a cefre alkotóelemeinek forráspontja különböző – az etil-alkoholé 78,3°C, a vízé 100°C – az alkohol előbb kezd forrni, így könnyen elválaszthatók egymástól.

A pálinka kétféle technológiai eljárással készülhet: kétszeri szakaszos lepárlással-kisüsti technológia- és a legmodernebb, egyutas eljárással.

Technológiánk világszínvonalú, a modern lepárló-berendezés a főzést és finomítást egy folyamatban végzi el, ezért hívják erősítőfeltétes és oszlopos eljárásnak is.

Forgalmazott pálinkáink >>>
 

 

Bock borok

Bock József szakmáját tekintve lakatos, technikusi képesítését a pécsi Zipernovszky Károly Gépipari Technikumban szerezte. A villányi Mezőgépnél gyártás-előkészítőként dolgozott, de mint minden villányi, a munka után ő is a szőlőben folytatta a napot. Bock József édesapja halála után, 1981-ben kezdett el önállóan bort készíteni. Egy évtizeden át még másodállásban volt bortermelő, amikor is a növekvő terület és a sikerek hatására úgy döntött, hogy főállásban foglalkozik a szőlővel és a borral. Ekkor két és fél hektáron gazdálkodott, ami mára 75 hektáros ültetvénnyé gyarapodott. Bock József a „hivatalos” borászkodástól (1991) számítva viszonylag hamar, 1997-ben lett az Év bortermelője. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett.

Forgalmazott boraink >>>