Osječko története

 

Az első horvát sör igaz története

Az Osječko története a büszkeség, az évszázados tradíció és az igaz mesterség története, Szlavónia legkedveltebb italába sűrítve.
A több, mint 300 éves sörfőző hagyomány és a kiváló alapanyagból készült nemes ital históriája.  Saját forrásból származó, kristálytiszta víz, a legjobb árpa, kukorica és komló, a szeretet bősége, egyesítve egy csipet szlavón büszkeséggel: ezek az összetevők adják az Osječko egyedülálló, kedvelt ízét már a kezdetektől.
Az Osječko története az első horvát sör igaz története. Üdvözöljük és egészségére!
 

Az Osječko szíve, lelke...

 
Ahhoz, hogy az Osječko hűen megőrizze eredeti minőségét, előállításánál csak a legjobb alapanyagokat használjuk. Ilyen elsősorban a víz, mely az Eszéket körülvevő, termékeny földek alatti, mintegy 110 méter mély forrásokból ered. Ez az érintetlen víz már három évszázada italunk kulcsfontosságú alapanyaga.
Emellett az Osječko első osztályú árpamaláta, valamint nemes fajtájú komló felhasználásából készül.
A sörfőzés során optimális arányban keverjük ezeket az alapanyagokat, és igazi, minőségi sörré érleljük
   

Az Osječko csak korhűen jó

 

Az Osječko minden egyes gyártási fázisának teljes odaadásunkat szenteljük, ezért nagy hiba lenne azt olyan üvegbe palackozni, mely nem méltó hozzá. Ezért töltjük az Osječko-t barna színű üvegbe, melyek sokkal jobban megőrzik kedvenc italunk ízvilágát és minőségét. Annak ellenére, hogy a sörkészítés hagyománya barna színű üveget javasol, miért töltenek zöld üvegbe is sört? Egy kis legenda:  Európában, a régi időkben egyszer hiány lett a barna üvegből, ezért a sörfőzdék kénytelenek voltak zöld színű palackokat használni. Mivel ezekben a palackokban a sör jobban oxidálódott, megváltozott az ital íze. Néhány sörkészítő úgy gondolta, megmarad az új íznél és a zöld palacknál, mivel a fogyasztók megszokták a megváltozott aromát. Nem így az Eszéki Sörgyá!
Ezt elődeink soha seem bocsátottak volna meg Nekünk

Minőség évszázados ízekkel

 
Az Osječko, mint az első horvát sör, illetve az Eszéki Sörgyár története 1697-re nyúlik vissza. Ebben az évben kezdődött Eszéken a folyékony arany gyártása, ötvözve a tradíciót, a nemes szépségű, szlavón róna gazdagságát és az elkötelezettséget a legjobb sör előállítása iránt.
Ezen a vidéken a sörgyártás kezdete korai időkre tekint vissza. Még a török hódoltság idején néhány eszékinek sikerült a mai Németország területén tanulmányokat folytatnia, ahol kitanulták a sörfőzés mesterségét, mivel ott a sörfogyasztás régi tradíciókkal bírt. Történelmi dokumentumok igazolják, hogy Eszéken 1664-ben főztek először sört, és az első eszéki városi sörgyár tulajdonosa egy bizonyos Bauer úr volt. Azóta sok minden megváltozott: fejlődött a sörkészítés technológiája, a sörfogyasztók egyre igényesebbek lettek. Van azonban valami, ami évszázadok óta állandó, és erre nagyon büszkék vagyunk. Az Osječko, ami eredeti, változatlan recept szerint készül, ahogy azt a régiek főzték. Ezért szereti annyira egész Szlavónia is.
 
 
 

Pohárköszöntő helyett...

 

Az Osječko pivo az a sör, mely évszázadok óta a tökélyre tör, s melyet mélyen átitat a készítők szellemisége. Egy sör, amelynek neve egyet jelent a kiváló minőséggel és a sikerrel, egy sör, amely büszkén viseli az első horvát sör dicső címét. Ez a mi folyékony aranyunk.
Egészségükre!

Egészségükre!